Loading Events
This event has passed.

Välkommen till en multikulturell musik- och dansfest med 25-årsjubilerande Ensemble Villancico!

Strax efter att Columbus anlände till Amerika 1492 kunde man höra inhemska gosskörer sjunga flerstämmiga europeiska verk i Mexikos och Bolivias nybyggda katedraler – på aztekernas och inkas språk!

Med tiden förvandlades den västerländska musiktraditionen i Latinamerika till en unik kulturell smältdegel av europeiska, indianska och senare även afrikanska ingredienser. Ta chansen att upptäcka denna festligt och folkligt betonade ”Early world music”!

Ensemble Villancico har i 25 år invigt Skandinaviens publik i den spännande latinamerikanska renässans- och barockmusiken. Med sin konsert- och turnéverksamhet i drygt 30 länder är ensemblen ledande för genren i norden. Kombinationen av färgstark latinamerikansk repertoar med inslag av barockdans, ensemblens klara, homogena klang och de lidelsefulla, rytmiska tolkningarna har nått världsrykte.

Peter Pontvik, tonsättare, ensembleledare, musikproducent och musikforskare grundade Ensemble Villancico 1995. Han är bland mycket annat också konstnärlig chef för Stockholm Early Music Festival och initiativtagare till European Early Music Day.

www.villancico.se, länken öppnas i nytt fönster

Sagt om Ensemble Villancico

”Alla är högprofessionella musiker som utstrålar glädje och vars interpretationer kännetecknas av vighet, lätthet och utmärkt intonation” (Badische N. Nachrichten, Karlsruhe, Tyskland)

”Det var bara kyrkans stenpelare som inte rördes av ensemblens spontanitet och tonrena, luftiga föredragsstil” (SVD)

”Ensemble Villancico är en väl sammansvetsad grupp med en homogen klangkropp… man bjöd på ett eminent framförande som lyftes fram av dramatisk närvaro och en rejäl portion humor” (DN)

Ensemble Villancico
Jessica Bäcklund sopran 
Christina Larsson Malmberg sopran 
Charlotta Hedberg alt
Kaspar von Weber countertenor
Love Tronner tenor 
Emanuel Roll tenor 
Yamandú Pontvik baryton
Erik Arnelöf bas

Göran Månsson blockflöjter
Magdalena Mårding viola da gamba
Jonas Nordberg barockgitarr
Rolf Landberg slagverk

Daniela Pontvik Valero barockdans
Flavio Papini barockdans

Peter Pontvik ledning

Go to Top